Current affairs Questions 25 October 2021 current affairs || 25 ऑक्टोबर चालू घडामोडी

Current affairs QuestionsMazisarkarinokari.in Current Affairs Today Section provides latest and Best Daily Current Affairs 2020-2021 for UPSC, IAS/PCS, Banking, IBPS, SSC, Railway, UPPSC, RPSC, BPSC, MPPSC, TNPSC, MPSC, KPSC and other competition exams.

Current affairs Questions

Current affairs Questions with Answers 25 October 2021


1. आंतरराष्ट्रीय स्नो लेपर्ड डे कधी साजरा केला गेला?

उत्तर – 23 ऑक्टोबर

2. कोणत्या राज्य सरकारने स्टेम धमतरी जेनेरिक मेडिकल स्टोअर योजना सुरू केली आहे?

उत्तर – छत्तीसगड

3. The Origin Story of Indian States हे पुस्तक कोणी लिहिले?

उत्तर – वेंकटराघवन सुभा श्रीनिवासन

4. भारतीय क्रीडा प्राधिकरण (SAI) ने लक्ष्य पोडियम स्कीम (TOPS) चे CEO म्हणून कोणाची नियुक्ती केली आहे?

उत्तर – कमोडोर पीके गर्ग

5. आंतरराष्ट्रीय चित्रपट महोत्सव (IFFI) ची आवृत्ती कोणत्या राज्यात आयोजित केली जाईल?

उत्तर – गोवा

6. जागतिक आयोडीनची कमतरता दिवस दरवर्षी कधी पाळण्यात आला?

उत्तर – 21 ऑक्टोबर

7. राष्ट्रीय आदिवासी नृत्य महोत्सव 2021 कुठे आयोजित करण्यात आला होता?

उत्तर – छत्तीसगड

8. कोणत्या भारतीय कंपनीने भारतातील सर्वात मोठा ग्रीन हायड्रोजन प्लांट बांधण्याचा निर्णय घेतला आहे?

उत्तर – गेल (इंडिया) लि

9. अलीकडेच xihe हा पहिला उपग्रह अवकाशात कोणी प्रक्षेपित केला?

उत्तर – चीन

10. यावर्षी IFFI मध्ये सत्यजीत रे आजीवन अचिव्हमेंट पुरस्काराने कोणाला सन्मानित केले जाईल?

उत्तर – मार्टिन स्कोर्सेस आणि इस्तवान स्झाबो

 


 

English

 


 

1. When the International Snow Leopard Day was Celebrated?

Ans. 23 October 

2. What state government has launched the Stem Dhamtari Generic Medical Store Scheme?

Ans. Chhattisgarh 

3. Who wrote the book The Origin Story of Indian States?

Ans. Venkataraghavan Subha Srinivasan

 4. Who has been appointed by the Sports Authority of India (SAI) as the CEO of target Podium Scheme (TOPS)?

Ans. Commodore PK Garg 

5. In which State will the edition of international Film Festival of India (IFFI) be held?

Ans. Goa 

6. When was the World iodine deficiency Day observed annually?

Ans. 21 October 

7. Where was the National Tribal Dance Festival 2021 organized will it?

Ans. Chhattisgarh

8. Which Indian Company has decided to build India’s Largest green hydrogen plant?

Ans. GAIL (India) Ltd

9. Recently Who launched xihe, its first satellite exploration into space?

Ans. China

10. Who will be honored With Satyajit Ray lifetime Achievement Award at IFFI this year?

Ans. Martin Scorsese and Istvan Szabo

 

Latest Posts:

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.