Current affairs Questions – 18 October 2021 || 18 ऑक्टोबर 2021 चालू घडामोडी

Current affairs Questions – Mazisarkarinokari.in Current Affairs Today Section provides latest and Best Daily Current Affairs 2020-2021 for UPSC, IAS/PCS, Banking, IBPS, SSC, Railway, UPPSC, RPSC, BPSC, MPPSC, TNPSC, MPSC, KPSC and other competition exams.

Current affairs Questions

Current affairs Questions with Answers 10 october 2021


1. अलीकडे आंध्र प्रदेश उच्च न्यायालयाचे मुख्य न्यायाधीश कोण बनले आहेत?

उत्तर – प्रशांत कुमार मिश्रा

2. अलीकडे पीक विमा योजनेचे मुख्य कार्यकारी अधिकारी म्हणून कोणाची नियुक्ती करण्यात आली आहे?

उत्तर – रितेश चौहान

3. भारत -अमेरिका संयुक्त लष्करी व्यायाम युद्धपूर्व सराव 2021 ची 17 वी आवृत्ती अलीकडे कुठे आयोजित केली जाईल?

उत्तर – जॉइंट बेस एल्मेंडोर्फ रिचर्डसन, अलास्का

4. अलीकडेच मध्य प्रदेश उच्च न्यायालयाचे मुख्य न्यायाधीश कोण झाले?

उत्तर – विजयकुमार माळीमठ

5. रोपवे सेवा वापरणारे पहिले भारतीय शहर कोणते बनले?

उत्तर – वाराणसी

6. अलीकडे कोणते राज्य मोइरा केळीला जीआय टॅग देते?

 उत्तर – गोवा

7. अलीकडे IBBI च्या अध्यक्षपदाचा अतिरिक्त कार्यभार कोणाकडे आला आहे?

 उत्तर – नवरंग सैनी

8. कोणत्या संघाने अलीकडेच आयपीएल 2021 चे विजेतेपद पटकावले आहे?

उत्तर – चेन्नई सुपर किंग्ज

9. कोणत्या देशात संयुक्त राष्ट्र जैवविविधता शिखर परिषद नुकतीच सुरू झाली?

उत्तर – चीन

10. कोणत्या गटाने नुकतेच पहिले ग्रीन बॉण्ड लाँच केले आहे?

उत्तर – युरोपियन युनियन

 

English

 

1. Recently who has become the Chief Justice of Andhra Pradesh High Court?

Ans. Prashant Kumar Mishra

 2. Recently who has been named CEO of the crop insurance scheme ?

Ans. Ritesh Chauhan

3. Where will the 17th edition of Indo – US joint military exercise Pre-war Exercise 2021 be held recently ?

Ans. Joint Base Elmendorf Richardson, Alaska

4. Who has become the Chief Justice of Madhya Pradesh High Court recently?

Ans. Vijay Kumar Malimath 

5. Which will become the first Indian city to use ropeway Services recently ?

Ans. Varanasi

6. Recently which state gives Moira banana GI tag? 

Ans. Goa

7. Recently who has got the additional charge of Chairman of IBBI ? 

Ans. Navrang Saini

8. Which team has won the IPL 2021 title recently?

Ans. Chennai Suber Kings

9. In which country has the United Nations Biodiversity Summit started recently ?

Ans. China

10. Which group has recently launched the first green bond ?

Ans. The European Union

 

Latest Jobs:

Pune Metro Rail Recruitment 2022 – 40 जागांसाठी भरती

TMC Thane Recruitment 2022 – ठाणे महानगरपालिका-NHM 124 जागांसाठी भरती.

 Bank Note Press Recruitment 2022 – 81 जागांसाठी भरती

BOB Recruitment 2022 – बँक ऑफ बडोदा मध्ये 42 जागांसाठी भरती

Indian Navy SSC Officer Recruitment 2022 (155 जागा) – शेवटची तारीख 12 मार्च 2022

नेव्हल शिप रिपेअर यार्ड – Indian Navy Recruitment 2022 (शेवटची तारीख – 09 एप्रिल 2022)

Leave a Reply

Your email address will not be published.