GKToday – Daily Current Affairs Quiz

Welcome to GKToday Section

Welcome to GKToday Section. mazisarkarinokari.in is India’s top website for GK (General Knowledge), General Studies, Current Affairs, history mcq, science mcq, geography mcq economics current affairs, and Aptitude for UPSC, SSC, Banking / IBPS, IAS, NTSE, CLAT, Railways, NDA, CDS, Judiciary, UPPSC, RPSC, GPSC, MPSC, MPPSC and other states civil services / government job recruitment examinations of India.

Daily Current Affairs Quiz

mazisarkarinokari.in publishes relevant fact based Current Affairs Quiz almost daily basis. This quiz helps you to keep a watch on current happenings and may be useful for General Awareness part of IBPS Banking, SSC-CGL, Bank Clerical and other similar examinations of 2021-22. Here are the most recent quizzes

 

1. Who is the Father of our Nation ?

Ans – Mahatma Gandhi

2. Who was the first President of India ?

Ans – Rajendra Prasad

3. Who is known as Father of Indian Constitution ?

Ans – BR Ambedkar

4. Which is the most sensitive organ in our body ?

Ans – skin

5. Giddha is the folk dance of ?

Ans – Punjab

6. Who was the first Prime Minister of India ?

Ans – Jawaharlal Nehru

7. Which is the heavier metal ?

Ans – Gold

8. Who invented Computer ?

Ans – inventor Charles Babbage

9. When was the first computer invented ?

Ans – The first computer that resembled the modern machines we see today was invented by Charles Babbage between 1833 and 1871. He developed a device, the analytical engine, and worked on it for nearly 40 years. It was a mechanical computer that was powerful enough to perform simple calculations.

10. Who invented the laptop ?

Ans – Adam Osborne built the first laptop in 1981 and named it “Osborne 1.” Back then, it was priced at nearly $2,000 and came with a small built-in computer screen

Leave a Reply

Your email address will not be published.